Pentu meiltä

Tavoitteenani on kasvattaa iloisia, hyvä luonteisia, terveitä ja hyvä rakenteisia koiria. Pentumme luovutetaan aikaisintaan 7-viikon iässä rekisteröitynä, useasti madotettuina, eläinlääkärin tarkastamina, terveiksi todettuina ja tunnistettuina. Pentueemme kasvavat ihmisten ja laumansa parissa tottuen näin mm. toisiin koiriin, ihmisiin, kodin ääniin ja touhuihin. Pentuja käsitellään ja hellitään runsaasti.

Haluamme pentumme pääsevän koteihin jossa koira on tarkoin harkittu ja rakastettu perheenjäsen. Koiraa ei tule ottaa hetken mielijohteesta. Pentua harkitessa onkin hyvä tutustua rotua koskevaan kirjallisuuteen, nettijulkaisuihin ja nähdä rodun eri yksilöitä näyttelyissä tai kasvattajan kotona.

Pentu myydään ensisijaisesti lemmikiksi, enkä voi taata että siitä tulee isona näyttelytähti, agilityvaliota tai valjakko mestaria. Mutta kannustan kasvattieni omistajia harrastamaan koiransa kanssa, koiran ehdoilla. Harrastamisen ei tarvitse olla kilpailuihin tähtäävää, pääasia että koiran kanssa tehdään yhdessä jotain.